Avoinna tänään: 07–21

Mikko Lagerstedtin valokuvanäyttely ”Luonnon hiljaisuudessa” Finnfoto Galleriassa 1.2. alkaen

’Luonnon hiljaisuudessa – In the Solitude of Nature’ on valokuvanäyttely, joka esittelee Mikko Lagerstedtin syvällisen näkemyksen Pohjoismaiden maisemista ja tunnelmallisista hetkistä. Aina aamun usvasta, yönpimeyteen taltioiden unohtumattomia ja ajattomia maisemia. Kuvat eivät vain vangitse paikkoja, ne vangitsevat tunteita, tuoden sinut lähemmäksi luonnon hiljaisuutta.

 

Esillä on valokuvia Suomesta, Norjasta, Islannista ja Ruotsista, jotka paljastavat paikkojen piilotetut aarteet. Valokuvat ovat tarinoita, jotka on luotu valon, varjon ja värin avulla. Ne ovat kutsu pois arjesta, hengittää syvään ja astua Pohjoismaiden sydämeen, missä maisemien kauneus on koskematon ja aika tuntuu pysähtyvän.

 

Näyttelyn valokuvien tarkoitus on esitellä kuvia läheltä sekä hieman kauempaa. Muistuttaen siitä, että aina ei tarvitse matkustaa maailman ääriin, jotta voi kokea upeita maisemia. Eri vuodenajat, sääolosuhteet ja paikat näkyvät upeasti ’Luonnon hiljaisuudessa’ -näyttelyssä.

Finnfoto Galleria -näyttely

Mikko Lagerstedt (s. 1982) on kansainvälisesti tunnettu maisemavalokuvaaja, joka on erikoistunut minimalistisiin ja tunnelmallisiin maisemakuviin. Hän on syntynyt ja kasvanut Suomessa, lapsuuden maalaismaisemat Kauhavalla ovat luoneet hänen rakkautensa luontoon ja taiteeseen. Valokuvat ovat kuin visuaalisia runoja, jotka kertovat tarinoita valon, varjon ja värin kautta. Sosiaalisessa mediassa Mikon kuvia seuraa yli 1,7 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.

 

Kuvat ovat saaneet laajaa huomiota ja tunnustusta eri puolilla maailmaa. Niitä löytyy kirjasta ”Masters of Landscape Photography”, joka sisältää tunnetuimpien maisemavalokuvaajien valokuvia. Töitä on esitelty arvostetuissa julkaisuissa, kuten BBC, Business Insider, Daily Mail ja Telegraph. Lisäksi Mikko on työskennellyt yhdessä kuvaaja Konsta Punkan kanssa Ylen lyhytsarjassa Exploring Earth, joka on kuvattu Chilen Patagoniassa. Yksi suosituimmista valokuvista, ”Reflect”, sai erityistä huomiota, kun tunnettu kiinteistövälittäjä Ryan Serhant jakoi sen sosiaalisessa mediassa.

 

Lagerstedtin tyylille on tunnusomaista minimalistinen lähestymistapa, joka vangitsee maailman olemuksen sen kaikessa loistossaan – aina sumuisen aamun rauhasta revontulien eteeriseen kirkkauteen. Pyrkien herättämään tunteita tallentamalla luonnon ohikiitäviä hetkiä ja luomaan syvemmän yhteyden katsojan ja maiseman välille.

Mikko Lagerstedt

Lue lisää Goodmanin Finnfoto Galleriasta täältä.

 

Näyttely on maksuton. Aukioloajat: ark. 7-21, la klo 8-19, su klo 11-19.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Goodmanin uutiskirjeen sähköpostiisi, saat ensimmäisten joukossa tietää mitä Goodmanissa tapahtuu, millaisia esiintyjiä on tulossa tai milloin pärähtää käyntiin seuraava tarjouskampanja!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uutiskirje on ilmainen, eikä velvoita tilaajaa mihinkään. Voit keskeyttää tilauksen milloin haluat.
Kauppakeskus Goodmanin rekisteriseloste.