Avoinna tänään: 07–21

Finnfoto ry avaa Finnfoto Gallerian Goodmaniin 30.9.2023

Kauppakeskus Goodman ja valokuvausalan keskusjärjestö Finnfoto ry aloittavat yhteistyön avaamalla uuden pysyvän Finnfoto Gallerian kauppakeskukseen lauantaina 30.9.2023.

Uuden pysyvän Finnfoto Gallerian tavoitteena on nostaa valokuvan ja sen tekijöiden tunnettuutta tuomalla maksuttomat näyttelyt ihmisten lähelle sinne, missä he liikkuvat niin arjessa kuin vapaa-ajallaankin. Gallerian ensimmäinen näyttely on  suositun luontokuvaaja Konsta Punkan Eye to Eye, joka avautuu lauantaina 30.9.

Ideaan yleisölle maksuttomista ja helposti tavoitettavista valokuvanäyttelytiloista vaikutti monta tekijää. Yksi tärkeimmistä oli se, että kuvaajien on hankalaa löytää hyviä näyttelytiloja. Lisäksi näyttelyn rakentaminen tilavuokrineen on yksittäiselle kuvaajalle usein taloudellisesti hyvin kallista.

”Meillä on kotimaassa uskomattoman hienoja ja monipuolisia kuvaajia, joita haluamme tuoda esille. Lisäksi valokuva jää usein varjopaikalle perinteisissä taide- ja näyttelytiloissa. Koska Finnfoto ry:ssä yksi tärkeimmistä tehtävistämme on parantaa valokuvan näkyvyyttä, uuden näyttelykanavan rakentaminen on luonteva osa toimintaamme”, Finnfoto ry:n toiminnanjohtaja Mikko Säteri summaa. Kävijöiden on mahdollista myös ostaa näyttelykuvia skannaamalla kuvien yhteydessä oleva QR-koodi ja sen jälkeen tilata kuva valitsemassaan koossa ja muodossa.

Goodmanin 2.kerroksessa sijaitseva Finnfoto Galleria on neljäs järjestön oma näyttelytila. Tavoitteena on rakentaa neljästä viiteen galleriaa eri puolille Suomea kauppa- ja liikekeskuksiin.

”Olemme niin iloisia saadessamme Finnfoton myötä valokuvataidetta Goodmaniin ja näin voimme tarjota asiakkaillemme matalan kynnyksen mahdollisuuden nähdä ja kokea jälleen jotain uutta” sanoo Goodmanin kauppakeskuspäällikkö Virve Hannukka.

Finnfoto ry:n asettama toimikunta valitsee kulloisenkin näyttelyn tilaa hakeneista kuvaajista. Finnfoto ei peri kuvaajilta näyttelytilasta vuokraa. Näyttelykonsepti on suunniteltu yhtenäiseksi, sillä valokuvanäyttelyiden on tarkoitus kiertää eri Finnfoto Gallerioissa.

Viimeisimmät ajankohtaiset

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Goodmanin uutiskirjeen sähköpostiisi, saat ensimmäisten joukossa tietää mitä Goodmanissa tapahtuu, millaisia esiintyjiä on tulossa tai milloin pärähtää käyntiin seuraava tarjouskampanja!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uutiskirje on ilmainen, eikä velvoita tilaajaa mihinkään. Voit keskeyttää tilauksen milloin haluat.
Kauppakeskus Goodmanin rekisteriseloste.