Avoinna tänään: 07–21

Goodman on mukana energiansäästötalkoissa – näin säästämme energiaa

Kauppakeskus Goodman on mukana energiansäästötalkoissa ja teemme konkreettisia ja vaikuttavia energiansäästötekoja energian riittävyyden varmistamiseksi ja sähkökatkojen ehkäisemiseksi.

goodman energiansäästö energiatehokkuus

Goodmanin energiansäästötoimet kohdistuvat pääasiassa kauppakeskuskiinteistön lämmitykseen ja valaistukseen sekä ilmanvaihtoon.

Olemme vuosien varrella tehneet pitkäjänteistä työtä Goodman vastuullisuusasioiden edistämisen eteen ja energiansäästö on yksi tärkeä osa kauppakeskuksen kokonaisvastuullisuutta.

Vähentääksemme kauppakeskuksen energiankulutusta olemme viime kuukausien aikana tehneet merkittäviä toimenpiteitä, esimerkiksi:

 • Valaistuksessa käytetään pääsääntöisesti energiatehokkaita LED-valaisimia
 • Loisteputkivalaisimia on vaihdettu LED-valaisimiksi kauppakeskuksen taustatiloissa ja teknisissä tiloissa
 • Kauppakeskuksen yleisten tilojen valaistustasoa on vähennetty ja sisävalaistus on pois päältä silloin, kun tiloissa ei ole toimintaa
 • Ilmanvaihto on optimoitu niin, että ilmanvaihtokoneet ovat päällä vain tarvittaessa
 • Kauppakeskuksen sisälämpötiloja on tarkistettu alemmaksi sekä asiakastiloissa, että ei-kaupallisessa käytössä olevissa tiloissa (esim. porras- ja huoltokäytävät, varastot)
 • Parkkihallissa valaistuksen päällä oloaikaa on vähennetty ja lämpötilaa laskettu
 • Yleisten tilojen jouluvalaistus pidettiin vähäisenä. Kauppakeskuksen jouluvalaistus päättyi myös aiempaa aikaisemmin, heti loppiaisen jälkeen
 • Mainosvalot eivät ole päällä yöaikaan
 • Koneita ja laitteita huolletaan säännöllisesti, jotta varmistetaan, että ne toimivat optimaalisesti
 • Goodmanin oma aurinkovoimala on ollut tuotannossa vuodesta 2018 alkaen. Vaikka talven pimeydessä voimala ei juuri sähköä tuota, saamme kokonaisuutena 6–7 % tarvittavasta sähköstä omana tuotantona
 • Jäähdytyksen lauhdelämmön hyötykäyttö aloitettiin 2022
 • Olemme tehneet myös mm. omatoimisen sähkökatkotestin varautumisen näkökulmasta ja käyneet kauppakeskuksen liikkeiden kanssa läpi varautumista mahdollisiin alueellisiin ja valtakunnallisiin katkoksiin sähkön jakelussa

Energian säästäminen on koko kauppakeskuksen yhteinen asia. Olemme käyneet vuokralaisten kanssa läpi erilaisia liiketilojen energiansäästömahdollisuuksia, ja pyrkineet vähentämään päivittäistä valaistuksen ja laitteiden sähkönkulutusta.

Kannustamme kauppakeskuksen vuokralaisten lisäksi myös Goodmanin yhteistyökumppaneita, alihankkijoita ja asiakkaita energiansäästötalkoisiin.

Goodman energiansäästötoimenpiteiden johdosta kauppakeskuksen sisäilmaolosuhteista tai turvallisuudesta ei ole tarvinnut tinkiä. Energiansäästötoimenpiteet ovat osa Goodmanissa tehtävää vastuullisuustyötä, joka on kauppakeskuksen ja koko yhteiskunnan toiminnan keskiössä. Osoituksena vastuullisesta toiminnastamme ja energiatehokkuuden kehittämisestä Goodman on sertifioitu yhteiseen eurooppalaiseen normistoon perustuvalla BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatilla, jossa Goodman saavutti luokitustason Very Good sekä kiinteistön että ylläpidon osalta. Energiansäästötoimilla tuemme myös Goodmanin omistajan, Kevan, vastuullisuustavoitteita.

Viimeisimmät ajankohtaiset

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Goodmanin uutiskirjeen sähköpostiisi, saat ensimmäisten joukossa tietää mitä Goodmanissa tapahtuu, millaisia esiintyjiä on tulossa tai milloin pärähtää käyntiin seuraava tarjouskampanja!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uutiskirje on ilmainen, eikä velvoita tilaajaa mihinkään. Voit keskeyttää tilauksen milloin haluat.
Kauppakeskus Goodmanin rekisteriseloste.