Avoinna tänään: 08–21

Ympäristö

Energiatehokas Goodman

Kauppakeskus Goodman on sertifioitu tunnetulla BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatilla ja kauppakeskus saavutti luokitustason Excellent sekä kiinteistön että ylläpidon osalta.

Jo aiemmin Goodmanille on myönnetty rakennusaikainen BREEAM Very Good -sertifikaatti.

BREEAM (Buílding Research Establishment Environmental Assessment Method) on maailmanjohtava ja yksi laajimmin rakennusten arviointiin käytetyistä ympäristöarviointijärjestelmistä.

Arvioinnissa huomioidaan mm. rakennusten tekniikka sekä ylläpidon ympäristöystävällisyys ja ekologinen tehokkuus. Hyvään luokitukseen vaikuttaa uuden ja laadukkaan rakennuksen lisäksi mm. laadukas kauppakeskuksen ympäristönäkökohtien huomiointi, hyvä tekninen ylläpito, laadukas tekninen seuranta ja energiamanagerointi.

Kauppakeskuksen toiminnassa mm. hyödynnetään runsaasti päivänvaloa, lämmitys on ympäristöystävällisesti kaukolämpöä, sähköautojen latauspisteitä löytyy autohallista, kauppakeskuksessa on tehokkaat ilmanvaihtokoneet, joissa on korkea lämmön talteenotto, WC-tiloissa käytetään automaattihanoja ja pisuaarit ovat vedettömiä. Kiinteistön kylmälaitteiden lauhdelämpö käytetään hyväksi kiinteistön lämmityksessä.

Kauppakeskuksen tavoitteena on vähentää sähköenergian kulutusta -8 % ja lämpöenergian kulutusta -12 % vuoden 2015 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteet vedenkulutukseen ovat -7 % ja jätemääriin -7 % vuoteen 2020 mennessä.

Tervetuloa ostoksille – energiatehokkaasti.


 

Olemme vihreitä – lisää tietoa kuinka Goodman huomioi ympäristön.

Lue myös: Sähköä auringosta!

Kauppakeskus Goodmanin aurinkovoimala tuottaa vuosittain sähköä n. 20 omakotitalon vuotuisen kulutuksen verran.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Goodmanin uutiskirjeen sähköpostiisi, saat ensimmäisten joukossa tietää mitä Goodmanissa tapahtuu, millaisia esiintyjiä on tulossa tai milloin pärähtää käyntiin seuraava tarjouskampanja!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uutiskirje on ilmainen, eikä velvoita tilaajaa mihinkään. Voit keskeyttää tilauksen milloin haluat.
Kauppakeskus Goodmanin rekisteriseloste.