Avoinna tänään: 07–21

Suomalainen koulukuvaus 160 vuotta –”Oi niitä aikoja” -valokuvanäyttely Finnfoto Galleriassa 3.4.-31.5.2024

Suomalainen koulukuvaus täyttää 160 vuotta –”Oi niitä aikoja” -valokuvanäyttely Goodmanissa 3.4.-31.5.

Lähes jokainen suomalainen on joskus kuvattu koulukuvassa. Harva muu kuva säilytetään yhtä huolella, kuin eri vuosien koulukuvat. Ne kertovat sinusta, ystävistäsi ja luokastasi, jonka kanssa jaoit lapsuutesi ja nuoruutesi kouluvuodet.

Koulukuvaus on enemmän kuin vain valokuvaus – se on aikansa peili. Se kertoo tarinan kasvusta, muutoksesta ja yhteisöistä, jotka ovat vuosikymmenten aikana kehittyneet Suomen koulujärjestelmässä. Koulukuvat ovat ainutlaatuisia dokumentteja, jotka tallentavat hetkiä oppilaiden elämästä ja kouluyhteisöjen dynamiikasta.

Suomalainen koulukuvaus täyttää tänä lukuvuonna 160 vuotta. Sen kunniaksi Suomen koulukuvausliitto järjestää valokuvanäyttelyn Goodmanin Finnfoton galleriassa 3.4. – 31.5.2024. Näyttelyssä on 35 kuvaa eri aikakausien luokkakuvista muoto- ja ryhmäkuvineen.

Tämä näyttely kut1suu sinut oppimaan ja arvostamaan koulukuvauksen merkitystä. Se tarjoaa tilaisuuden tutkia, miten koulukuvaus on kehittynyt ajan myötä ja miten se on säilyttänyt asemansa tärkeänä perinteenä. Koulukuvat tarjoavat ikkunan menneeseen aikaan. Ne eivät ole vain valokuvia, vaan kappaleita historiasta, jotka herättävät muistoja ja nostavat esiin tunteita vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

Valokuvanäyttely on kunnianosoitus Suomen tasa-arvoiselle koulujärjestelmälle ja kymmenille tuhansille ammattivalokuvaajille 160 -vuoden ajalta.

Näyttelyn on tuottanut Suomen koulukuvausliitto, jonka tarkoituksena on kehittää, edustaa ja valvoa mm. koulu- ja päiväkotikuvauksia sekä vastaavia ryhmäkuvauksia toteuttavien yritysten ja yhteisöjen yleisiä ja yhteisiä etuja. Liiton jäsenet kuvaavat yli 98 % kaikista Suomen päiväkoti- ja kouluikäisistä. Näyttelyä on tukenut Finnfoto.

Finnfoto Galleria sijaitsee 2. kerroksessa, etätyötila Goodworkin vieressä. Näyttely on maksuton. Aukiolojat: ark. 7-21, la klo 8-19, su klo 11-19.

Viimeisimmät ajankohtaiset

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Goodmanin uutiskirjeen sähköpostiisi, saat ensimmäisten joukossa tietää mitä Goodmanissa tapahtuu, millaisia esiintyjiä on tulossa tai milloin pärähtää käyntiin seuraava tarjouskampanja!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uutiskirje on ilmainen, eikä velvoita tilaajaa mihinkään. Voit keskeyttää tilauksen milloin haluat.
Kauppakeskus Goodmanin rekisteriseloste.