Avoinna tänään: 08–19

Do GOOD

Goodmanissa vietetään heinäkuussa Do GOOD -vastuullisuusviikkoa. 

Goodmanille on tärkeää toimia vastuullisesti jokaisella osa-alueella vuoden ympäri. Goodman käyttää mm. vähäpäästöistä kaukolämpöä lämmityksessä ja jäähdytyksessä, katolta löytyy oma aurinkovoimala, vessoissa on automaattihanat sekä vedettömät pisuaarit veden säästämiseksi ja Goodmanille on jopa myönnetty ympäristösertifikaatti. Meille myös pääsee helposti sekä pyörällä että julkisilla ja myös sähköautojen latauspisteitä löytyy parkkihallista.

Tervetuloa vastuullisuus-viikonloppuun pe ja la 23.–24.7.

Nyt Goodmanissa laitetaan hyvä kiertämään: tuo luetut kirjat kiertoon, askartele itsellesi kangaskassi ja shoppaile lastenkirppiksellä.

Ohjelma:

Perjantai 23.7.

  • klo 11 alkaen: Kirjat kiertoon! Tuo luetut kirjasi kiertoon ja ota tilalle itsellesi uutta kesälukemista maksutta. Vanhoja kirjoja voi tuoda Goodmaniin jo maanantaista 19.7. lähtien. Kirjojen kierrätyspiste löytyy 1. kerroksesta, tähtilavan läheisyydestä.
  • klo 11 alkaen: Lastenkirppis. Lastenkirppiksen löydät 1. kerroksesta, Life-myymälän vierestä. Haluatko itse myyjäksi? Ilmoittaudu mukaan: info@succee.fi. Myyntipiste on maksuton, myyjät tuovat itse tarvittavat pöydät ja rekit.
  • klo 11–18: Tuunaa kesäkassi! Tuunaa itsellesi kierrätysmateriaalista tehty kestokassi. Kasseja riittää 100 ensimmäiselle.
  • klo 11–18: Hope Ry:n keräyspiste. Tule tutustumaan Hämeenlinnan Hopen toimintaan. Hope Ry ottaa ilomielin vastaan kuivia elintarvikkeita sekä kodin tuotteita, kuten hygienia- ja pesuaineita vähävaraisille perheille. Kun on tahtoa, on toivoa!
  • klo 13–18: Loimuan onnenpyörä. Loimua kertoo vastuullisesta kaukolämmöstä sekä kaukolämmön hyödyistä. Onnenpyörää pyörittämällä voi voittaa palkintoja!

Lauantai 24.7.

  • klo 11 alkaen: Kirjat kiertoon! Tuo luetut kirjasi kiertoon ja ota tilalle itsellesi uutta kesälukemista maksutta. Vanhoja kirjoja voi tuoda Goodmaniin jo maanantaista 19.7. lähtien. Kirjojen kierrätyspiste löytyy 1. kerroksesta, tähtilavan läheisyydestä.
  • klo 11 alkaen: Lastenkirppis. Lastenkirppiksen löydät 1. kerroksesta, Life-myymälän vierestä. Haluatko itse myyjäksi? Ilmoittaudu mukaan: info@succee.fi
  • klo 11–18: Hope Ry:n keräyspiste. Tule tutustumaan Hämeenlinnan Hopen toimintaan. Hope Ry ottaa ilomielin vastaan kuivia elintarvikkeita sekä kodin tuotteita, kuten hygienia- ja pesuaineita vähävaraisille perheillemme. Kun on tahtoa, on toivoa!

Mitä kaikkea Goodman tekee ympäristön hyväksi?

Goodmanille myönnetty BREEAM-ympäristösertifikaatti

Goodmanille on myönnetty yksi maailman johtavimmista ympäristösertifikaateista. BREAAM-sertifikaatilla arvioidaan rakennusten tekniikkaa sekä ylläpidon ympäristöystävällisyyttä ja ekologista tehokkuutta. Goodman on saavuttanut luokituksen ’Very Good’ sekä käytön ajalta että jo rakennusaikana. Goodmanin kiinteistöpäällikkö Jarmo Halonen miettii työssään mm. miten Goodmanista saadaan energiatehokkaampi ja miten ympäristö saadaan huomioitua myös kiinteistön ylläpidon valinnoissa.

Goodman saavutti vuoteen 2020 mennessä tavoitteensa vähentää energian kulutusta kauppakeskuksessa. Tavoitteet jopa ylitettiin ja vuodesta 2015 sähköenergian kulutus on laskenut -22% ja lämpöenergian -14%. Jatkossa panostamme erityisesti vedenkulutuksen vähentämiseen sekä tehokkaaseen lajitteluun.” kertoo Goodmanin kiinteistöpäällikkö Jarmo Halonen.

Liikkeiden henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti jätteidenlajittelussa

Goodmanissa otetaan kierrätys ja jätteidenlajittelu vakavasti ja tällä hetkellä Goodmanin kierrätysaste on 65%. Tämä tarkoittaa sitä, että 65 % Goodmanissa syntyvästä jätteestä saadaan käytettyä materiaalina tai jatkojalostettua raaka-aineiksi uusien tuotteiden valmistukseen. Liikkeiden apuna jätteiden lajittelussa ja muissa jätehuoltoon liittyvissä asioissa toimii L&T:n Ympäristökoordinaattori Saara Tuhola.

Goodmanin liikkeissä vastaanotto materiaalien kierrättämiseen on ollut hyvin positiivinen ja kiinnostusta ympäristöasioihin riittää. Käytännön vinkeillä olemme saaneet lajittelut toimimaan hyvin, myös silloin kuin tilaa on ollut vähän.” kertoo ympäristökoordinaattori Saara Tuhola.

Vähäpäästöistä lämmitystä ja aurinkoenergiaa

Goodmanin käyttämä kaukolämpö tehdään jo 90 prosenttisesti uusiutuvilla polttoaineilla ja Hämeenlinnassa kaukolämpö on lämmitystavoista vähäpäästöisintä. Kumppanimme kaukolämmön osalta on Loimua, joka tuottaa kaukolämpöä Vanajan voimalaitoksella ja työllistää näin myös alueellisesti.

Goodmanin katolla on oma aurinkovoimala, joka tuottaa vuodessa lähes 20 sähkölämmitteiden omakotitalon verran energiaa.

Muita ympäristötekoja vuoden ympäri

Lisäksi Goodmanin toiminnassa mm. hyödynnetään runsaasti päivänvaloa, jotta sähköä ei tarvitse käyttää niin paljon valaistukseen, kauppakeskuksessa on tehokkaat ilmanvaihtokoneet, joissa on korkea lämmön talteenotto, WC-tiloissa käytetään automaattihanoja ja pisuaarit ovat vedettömiä. Kiinteistön kylmälaitteiden lauhdelämpö käytetään hyväksi kiinteistön lämmityksessä.

Goodmanin parkkihallista löytyy myös sähköautojen latauspisteitä, meille pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla ja pyöräparkit löytyvät sekä etelä- että pohjoispäädystä.

Myös Goodmanissa toimivat liikkeet toimivat vastuullisesti

Tiedätkö sinä, mikä on ResQ Club?

ResQ Club sovelluksen kautta voit pelastaa ruokaa, joka uhkaisi muuten mennä. hukkaan. Samalla syöt hyvin ja edullisesti sekä voit tutustua lähiseutusi ravintoloihin helposti! Jos et ole aiemmin käyttänyt ResQ sovellusta, tänään on hyvä päivä kokeilla ja samalla vähentää ruokahävikkiä!

Goodmanin liikkeistä ResQ Club sovelluksessa ovat mukana:
Itsudemo, Ajito Sushi, Rax, Picnic, Jungle Juice Bar sekä Punnitse & Säästä

Pyöriikö nurkissasi vaatteita, joita et käytä oikeastaan ollenkaan?

Älä heitä vaatteita roskiin vaan vie ne kiertoon! Goodmanin liikkeistä moni ottaa vastaan käytettyjä vaatteita sekä tekstiilejä ja kierrättää ne. Osasta liikkeitä saat myös esimerkiksi etukuponkeja vietyäsi vaatteita keräyspisteeseen.

Goodmanin liikkeet, joissa on vaatekeräyspiste ja/tai tekstiilikeräyspiste:
Cubus, H&M, Finlayson, KappAhl, Lindex, Stadium ja Dressmann

Lindex

Tiesitkö, että yksi Lindexin kestävyyslupauksen tavoitteista on siirtyä vuoteen 2025 mennessä käyttämään pelkästään kierrätettyjä tai kestävistä lähteistä saatavia materiaaleja?

Lindexin tavoitteena onkin tehdä jo vuoteen 2023 mennessä toiminnastaan ilmastoneutraalia. Tämän johdosta löydät jo nyt Lindexin ihania mallistoja, jotka on kehitetty mahdollisimman kestäviksi.

Lindexillä on myös monia muita vastuullisia toimia ja niistä voit lukea lisää osoitteesta lindex.com.

Luhta

Luhta Brand Storesta löydät kestävät ja käytännölliset Torstai-vaatteet. Ne valmistetaan kestävistä ja sertifioiduista materiaaleista ja niiden tarkoitus on tuoda iloa jokaiseen päivään.

Esimerkiksi tämä softshell-takin kankaassa on mukana kierrätetyistä muovipulloista valmistettua REPREVE-kuitua, joka auttaa pienentämään ympäristöön kohdistuvaa rasitusta. Torstai-vaatteisiin onkin uusiokäytetty jo 3,2 miljoonaa muovipulloa!

Sol Pesula

Tiesitkö, että SOL Pesulasta on mahdollisuus valita pakkausmuovin sijaan edullinen ja ekologinen kierrätetyistä muovipulloista valmistettu kestävä ja pestävä puku- tai pyykkipussi? Pestävät tuotteet on helppo tuoda niissä myymälään ja viedä taas vaivattomasti kotiin.

Sol Pesula tekee paljon myös muita toimia vastuullisuuden eteen. Pesulassa on käytössä uusimmat koneet ja tekniikat, jotka punnitsevat ja säännöstelevät pesuaineen automaattisesti pyykin määrän ja tekstiililaadun mukaan. 

Finlayson

Tiesitkö, että Finlayson on ainoa suomalainen brändi, jolla on Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja kylpytekstiilejä? Vuonna 2019 yritys siirtyi jäljitettävään luomupuuvillaan. Samalla se luopui muovipakkauksista vähentäen pakkausjätettä jopa miljoonan ostoskassin verran.

Finlayson lanseerasi ensimmäisenä Suomessa viiden vuoden takuun pussilakanoille, tyynyliinoille ja froteetuotteilleen. Se on myös tuonut markkinoille Jesus-pussilakanat, joille myönnetään ainutlaatuinen 50 vuoden takuu.

Finlaysonin myymälässä kerätään myös kodintekstiilejä, ja myytävänä on vanhoista lakanoista tehtyjä räsytuotteita ja käytetyistä farkuista valmistettuja Old Jeans -pyyhkeitä.

The Body Shop

The Body Shop sanoo ehdottoman ein eläinkokeille! Ketju keräsi vuonna 2018 YK:lle luovutettuun vetoomukseen yli kahdeksan miljoonaa allekirjoitusta eläinkokeettomuuden puolesta. Mitään ketjun myytävistä tuotteista ei testata koskaan eläimillä.

The Body Shop ostaa myös raaka-aineita ja tuotteita naisvetoisilta tiloilta ja pieniltä tuottajilta ympäri maailmaa. Näin ketju tukee naisten oikeudenmukaista kohtelua kaupankäyjinä.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Goodmanin uutiskirjeen sähköpostiisi, saat ensimmäisten joukossa tietää mitä Goodmanissa tapahtuu, millaisia esiintyjiä on tulossa tai milloin pärähtää käyntiin seuraava tarjouskampanja!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Uutiskirje on ilmainen, eikä velvoita tilaajaa mihinkään. Voit keskeyttää tilauksen milloin haluat.
Kauppakeskus Goodmanin rekisteriseloste.